Startsidan »»

OM OSS

VÅRA HUNDAR

AKTUELLT

PLANERADE AKTIVITETER

VALPKULLAR

TIDIGARE KULLAR

VALPUTVECKLING

 

CHAMPIONS

FOTOGALLERI

GÄSTBOK

LÄNKAR

 

 

Kennel Miss Mallorys

Annica & Anders Reitmaier
Tel: +46(0)35-614 49
GSM: +46(0)70-2402426
E-post: andersochannica@telia.com

Postadress:
Karlslund
313 32 OSKARSTRÖM
SWEDEN

Om oss


Lite information om kenneln, vårt hundliv och hur intresset för att föda upp flatcoated retriever vaknade.

 

Jag heter Annica och driver med hjälp av min man Anders kennel Miss Mallorys. Tillsammans har vi även fyra barn, Jennifer, Samuel, Lisa och Lucas. Vi bor på Karlslund, ett ställe som ligger i Oskarström, ca 1,5 mil norr om Halmstad.

 

Mitt hundintresse väcktes i 10-årsåldern då jag började rasta kvarterets alla hundar. Mina föräldrar var dock inte lika förtjusta som jag, då vår trädgård ständigt var belamrad med div. trädgårdsmöbler ombyggda till ”agilitybana”. Trots ständigt tjat om en egen hund, var jag tvungen att vänta tills jag blev myndig, innan jag kunde skaffa min första alldeles egna hund. Det blev en goldenhane vid namn Baloo. Han följdes av fler golden retrievers, utställningsintresset växte och jag blev dessutom en flitig besökare på ortens brukshundklubb.

 

Jag blev nyfiken på att föda upp egna valpar så jag ansökte om ett eget kennelnamn. Efter många om och men fick jag till sist namnet Miss Mallorys. Det dröjde dock några år innan det togs i bruk, då mina goldentikar tyvärr hade höftledsfel båda två.

 

 

 

På brukshundklubben träffade jag min man Anders som på den tiden hade en leonberger vid namn Bamse. Tillsammans åkte vi upp till kennel Almanza för att hämta hem min första flat Yatzy (Almanza Taken By Surprise). Yatzy har visat sig vara en förträfflig avelstik som lämnat många härliga, arbetsglada och vackra avkommor. Ungefär samtidigt som jag skaffade Yatzy skaffade Anders en belgisk vallhund, Kogaråsens Falco. Anders och Falco meriterade sig, vilket innebar att vi erhöll en bonus från uppfödaren, en tervueren kallad Jackpot som blev "min" hund.


Med Yatzy, Falco och Jackpot har vi lyckats nå stora framgångar inom bruksarbetet, med flertalet SM starter och fina placeringar som resultat.

 

Både Anders och jag är utbildade inom SBK, Anders är lärare och jag är SBK domare, instruktör & tävlingsledare.

 

Jennifer, Lisa & Samuel

 

Våra mål

När det gäller uppfödning av valpar, tror vi starkt på att de ska växa upp i hemmiljö. Att valparna är med i den vardagliga miljön tror vi ger dem en bra start.

 

Vi strävar efter att få fram friska, mentalt stabila och exteriört funktionella hundar. För att få koll på vårt avelsmaterial gör vi valptester på våra kullar samt eftersträvar att alla avkommor ska mentaltestas. Vi ser helst att valparna kommer till arbetande hem. Om det är jakt, bruks, lydnad, agility, eftersök eller någon form av tjänstearbete är inte av betydelse så länge hunden får arbeta med hjärnan.

 
Om sidan

En dag i juli fick vi ta hand om två aussisar akut. Anledningen var att deras husse och matte var på väg till BB, och ingen hundvakt hade de fixat. I gengäld lovade hussen, Anders Johannesson, att han skulle hjälpa oss att designa en hemsida. Dennes sambo Lisa Jörnehag har oxå haft ett finger med i designen som smakråd.

 

 


© Kennel Miss Mallorys